Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E952 - Acid ciclamic, ciclamat

E952 sau acid ciclamic si sarurile sale de sodiu si calciu, ciclamat este un edulcorant intens si potentiator de aroma, fiind artificial, fara valoare calorica.

A fost descoperit din intamplare de Sveda in 1937.

Din punct de vedere chimic este un acid ciclohexansulfamic, acid ciclohexilamino-sulfonic si sarurile acestora.

Puterea de indulcire a acestuia este de 25-30 de ori mai mult decat a zaharozei.

Este solubil in apa 210g/l apa la temperatura de 20 grade C, fiind stabil la pH 2-8. Doza zilnica recomandata este 11mg/kg corp.

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

E952, Acid ciclamic, ciclamat este folosit ca Indulcitor

Origine E952

A fost descoperit din intamplare de Sveda in 1937.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E952 (Acid ciclamic, ciclamat) este de 11 mg/kg.

Efecte secundare

Ca si efecte adverse ale acestui aditiv amintim tumori maligne ale vezicii urinare la animalele de laborator, oboseala, ameteli, halucinatii, iritabilitate, dureri de cap, palpitatii, anxietate, dureri articulare, spasme musculare, pierderea memoriei si cancere de creier.

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent.

E952 se găseşte în...

Diverse produse alimentare.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E952 - Acid ciclamic, ciclamat - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E218 - P-hidroxibenzoat de metil
    E218 - P-hidroxibenzoat de metil
    Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foart
  • E-uri periculoase - E249 - Nitrit de potasiu
    E249 - Nitrit de potasiu
    Pulbere albă folosită ca şi conservant împotriva lui Clostridium botulinum (o bacterie care poate cauza botulismul) din produsele din carne. E249 sau nitrit de potasiu este un conservant ar
  • E-uri periculoase - E224 - Metabisulfit de potasiu
    E224 - Metabisulfit de potasiu
    Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de potasiu. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este utili
  • E-uri periculoase - E433 - Monooleat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E433 - Monooleat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E433 sau monoleatul de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de et
  • E-uri periculoase - E999 - Extract de Quillaia
    E999 - Extract de Quillaia
    E999 sau extract de quillaia este un spumant natural din coaja copacului Quillaia saponaria, care contine saponine. Nu se recomanda consumul frecvent de E999. Efectele adverse ale E-urilor sunt pote

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: