Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E952 - Acid ciclamic, ciclamat

E952 sau acid ciclamic si sarurile sale de sodiu si calciu, ciclamat este un edulcorant intens si potentiator de aroma, fiind artificial, fara valoare calorica.

A fost descoperit din intamplare de Sveda in 1937.

Din punct de vedere chimic este un acid ciclohexansulfamic, acid ciclohexilamino-sulfonic si sarurile acestora.

Puterea de indulcire a acestuia este de 25-30 de ori mai mult decat a zaharozei.

Este solubil in apa 210g/l apa la temperatura de 20 grade C, fiind stabil la pH 2-8. Doza zilnica recomandata este 11mg/kg corp.

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

E952, Acid ciclamic, ciclamat este folosit ca Indulcitor

Origine E952

A fost descoperit din intamplare de Sveda in 1937.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E952 (Acid ciclamic, ciclamat) este de 11 mg/kg.

Efecte secundare

Ca si efecte adverse ale acestui aditiv amintim tumori maligne ale vezicii urinare la animalele de laborator, oboseala, ameteli, halucinatii, iritabilitate, dureri de cap, palpitatii, anxietate, dureri articulare, spasme musculare, pierderea memoriei si cancere de creier.

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumul frecvent.

E952 se găseşte în...

Diverse produse alimentare.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E952 - Acid ciclamic, ciclamat - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E216 - p-Hidroxibenzoat de propil
    E216 - p-Hidroxibenzoat de propil
    Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foarte bogată d
  • E-uri periculoase - E330 - Acid citric
    E330 - Acid citric
    Acidul citric are funcţii multiple – potenţează activitatea multor antioxidanţi, dar el însuşi nu este antioxidant. Este utilizat în special ca un regulator de aciditate, ca ş
  • E-uri periculoase - E1202 - Polivinilpolipirolidona insolubila (PVP)
    E1202 - Polivinilpolipirolidona insolubila (PVP)
    Stabilizator, folosit în produse farmaceutice. E1202 sau polivinilpolipirolidona este un agent de limpezire care se foloseste la tratarea vinurilor si in alimente dietetice, carcinogenic si nefr
  • E-uri periculoase - E242 - Dicarbonat de dimetil, Pirocarbonat de dimetil
    E242 - Dicarbonat de dimetil, Pirocarbonat de dimetil
    Este folosit ca şi conservant (în sterilizarea la rece) pentru băuturi. E242 sau dicarbonat este un conservant artificial, fiind coroziv pentru piele si ochi. Este toxic la inhalare si ingera
  • E-uri periculoase - E517 - Sulfat de amoniu
    E517 - Sulfat de amoniu
    Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul. Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: