E308 - Gamma-tocoferol
Antioxidant în produsele grase, adăugat în special pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Activitate vitaminică destul de scăzută.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E308, Gamma-tocoferol este folosit ca Antioxidant
Origine E308
Extract din uleiuri vegetale bogate în tocoferol (vitamina E), în special ulei de soia.
Poate fi de asemenea obţinut prin sinteză chimică.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E308 (Gamma-tocoferol) este de 2 mg/kg.Efecte secundare
Vitamina E poate cauza câteva efecte secundare în concentraţii mari.
Aceste efecte nu sunt asociate cu utilizarea tocoferolilor ca aditivi, ci ca suplimete vitaminice.
Restricţii dietetice
Tocoferolii pot fi utilizaţi de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.
E308 se găseşte în...
Uleiuri şi grăsimi animale şi vegetale, în special ulei de măsline.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E308 - Gamma-tocoferol - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E307 - Alfa-tocoferol
Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea grasimilor de origine animala. Are o activitate vitaminica intensa. Se foloseste mai rar datorita aromei puternice pe ca - E553a - Silicat si trisilicat de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E337 - Tartrat dublu de sodiu si potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E296 - Acid malic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E901 - Ceara de albine
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E901 sau ceara