E308 - Gamma-tocoferol
Antioxidant în produsele grase, adăugat în special pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Activitate vitaminică destul de scăzută.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E308, Gamma-tocoferol este folosit ca Antioxidant
Origine E308
Extract din uleiuri vegetale bogate în tocoferol (vitamina E), în special ulei de soia.
Poate fi de asemenea obţinut prin sinteză chimică.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E308 (Gamma-tocoferol) este de 2 mg/kg.Efecte secundare
Vitamina E poate cauza câteva efecte secundare în concentraţii mari.
Aceste efecte nu sunt asociate cu utilizarea tocoferolilor ca aditivi, ci ca suplimete vitaminice.
Restricţii dietetice
Tocoferolii pot fi utilizaţi de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.
E308 se găseşte în...
Uleiuri şi grăsimi animale şi vegetale, în special ulei de măsline.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E308 - Gamma-tocoferol - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E558 - Bentonita
E558 sau bentonita este un agent de separare, natural. Din punct de vedere chimic este alumino-silicat de tipul montmorilonitului si cantitati mici de Ca, Fe, Mg. Cercetarile realizate pana i - E153 - Carbune vegetal
Negru, colorant insolubil. Utilizat adesea ca agent de filtrare. Se utilizeaza in scopuri medicale ca agent anti-diareic. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential perico - E302 - Ascorbat de calciu
Antioxidant si ameliorator al painii. Previne imbrunarea fructelor cat si formarea nitrozaminelor in carne. Acidul ascorbic este vitamina C; insa, nu poate fi adaugat ca un supliment de vitamine cand - E414 - Guma de acacia, Guma arabica
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".