Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E212 - Benzoat de potasiu

Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide.

Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiurilor şi ineficienţi în produse cu pH mai mare de 5 (uşor acide sau neutre).

Concentraţiile mai mari generează un gust acru, ceea ce îi limitează utilizarea. Benzoaţii sunt adesea preferaţi, datorită unei solubilităţi mai bune.

E212 sau benzoat de potasiu este un conservant artificial, reprezentand sarea de potasiu a acidului benzoic.

E212, Benzoat de potasiu este folosit ca Conservant

Origine E212

Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în marea majoritate a fructelor, în special boabe.

Răchiţelele sunt o sursă bogată de acid benzoic. Pe lângă fructe, benzoaţii se găsesc în ciuperci, scorţişoară, cuişoare şi câteva produse lactate (ca rezultat al fermentaţiei bacteriene).

Pentru scopuri comerciale, se obţine din toluen.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E212 (Benzoat de potasiu) este de 5 mg/kg.

Efecte secundare

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

Restricţii dietetice

Persoanelor sensibile nu le este recomandat consumul frecvent, deoarece este neurotoxic.

E212 se găseşte în...

Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi într-o gamă variată de produse acide sau uşor acide.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E212 - Benzoat de potasiu - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E284 - Acid boric
    E284 - Acid boric
    Acidul boric şi boraţii sunt utilizaţi ca tampon, pentru controlul acidităţii în produs. Este de asemenea utilizat în produsele multi-vitaminice/minerale ca sursă de minerale. 284 s
  • E-uri periculoase - E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester
    E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester
    E214 sau P-hidroxibenzoat de etil este un conservant artificial, fiind obtinut din acidul benzoic si se topeste la o temperatura intre 115-118 grade C.  
  • E-uri periculoase - E436 - Tristearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    E436 - Tristearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
    Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse. Printre pericolele care pandesc organismul in ur
  • E-uri periculoase - E950 - Acesulfam-K, acesulfam de potasiu
    E950 - Acesulfam-K, acesulfam de potasiu
    E950 sau acesulfam-K, acesulfam de potasiu este un edulcorant intens si potentiator de aroma, fiind artificial. Este mai dulce decat zaharul de 130-200 de ori, neavand valoare energetica, si a fost d
  • E-uri periculoase - E226 - Sulfit de calciu
    E226 - Sulfit de calciu
    E226 sau sulfit de calciu este un conservant artificial. Este o pulbere albă, instabilă, care reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de potasiu. În condiţii acide, formează acidu

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: