Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E436 - Tristearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.

Face parte din categoria "E-uri periculoase".

E436 sau tristearat de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de etilena si anhidrele sale

E436, Tristearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat este folosit ca Emulgator

Origine E436

Obţinut din oxid etilenic (o substanţă sintetică), sorbitol (vezi E420) şi acid stearic (un acid gras natural).

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E436 (Tristearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat) este de 25 mg/kg.

Efecte secundare

Determina asimilarea substantelor toxice liposolubile din tractusul digestiv, fiind potential cancerigen.

Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.

Restricţii dietetice

Nu există restricţii dietetice pentru "E436 - Tristearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat - Slabute.ro"

E436 se găseşte în...

Diverse produse

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E436 - Tristearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat - Slabute.ro.

Alte "E-uri periculoase"

  • E-uri periculoase - E218 - P-hidroxibenzoat de metil
    E218 - P-hidroxibenzoat de metil
    Esterul etil sintetic al acidului benzoic. Acidul benzoic, benzoaţii şi esterii acidului benzoic se găsesc în majoritatea fructelor, în special boabe. Răchiţelele sunt o sursă foart
  • E-uri periculoase - E227 - Bisulfit de calciu
    E227 - Bisulfit de calciu
    Este un lichid verzui, care acţionează pentru a forma sulfit de calciu. În condiţii acide formează acidul sulfuros, care acţionează drept conservant. Este folosit drept conservant î
  • E-uri periculoase - E220 - Dioxid de sulf
    E220 - Dioxid de sulf
    Este un gaz incolor, utilizat drept conservant. Previne degradările enzimatice şi de natură bacteriană ale produselor. Dioxidul de sulf de dizolvă în faza apoasă a produsului; forma acid
  • E-uri periculoase - E952 - Acid ciclamic, ciclamat
    E952 - Acid ciclamic, ciclamat
    E952 sau acid ciclamic si sarurile sale de sodiu si calciu, ciclamat este un edulcorant intens si potentiator de aroma, fiind artificial, fara valoare calorica. A fost descoperit din intamplare de Sv
  • E-uri periculoase - E1202 - Polivinilpolipirolidona insolubila (PVP)
    E1202 - Polivinilpolipirolidona insolubila (PVP)
    Stabilizator, folosit în produse farmaceutice. E1202 sau polivinilpolipirolidona este un agent de limpezire care se foloseste la tratarea vinurilor si in alimente dietetice, carcinogenic si nefr

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: