E471 - Mono si digliceride ale acizilor grasi
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E471, Mono si digliceride ale acizilor grasi este folosit ca Stabilizator, Emulgator
Origine E471
Grăsimi sintetice, produse din glicerol şi acizi graşi naturali, în principal de origine vegetală, dar pot fi folosite şi grăsimi de origine animală.
Produsul, în general, este un amestec de alte produse, cu o compoziţi asemănătoare grăsimilor naturale parţial digerabile.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E471 (Mono si digliceride ale acizilor grasi) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se cunosc.
Organismul metabolizează produsele ca pe orice altă grăsime.
Componentele individuale sunt produse în mod normal şi în organism din digestia grăsimilor naturale.
Restricţii dietetice
Deşi sunt utilizate în principal uleiuri vegetale, folosirea grăsimii animale (inclusiv de porc) nu poate fi exclusă.
Unele grupuri, cum sunt veganii, musulmanii şi evreii evită din această cauză aceste produse.
Numai producătorul poate oferi informaţii detaliate asupra originii acizilor graşi.
Din punct de vedere chimic, acizii graşi vegetali şi animali sunt identici.
E471 se găseşte în...
Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E471 - Mono si digliceride ale acizilor grasi - Slabute.ro"
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E471 - Mono si digliceride ale acizilor grasi - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E300 - Acid ascorbic
Acidul ascorbic este vitamina C; insa el nu poate fi ca un supliment vitaminic cand este etichetat E300. Cand este adaugat in alimente el functioneaza ca antioxidant si ameliorator pentru paine. - E336 - Tartrati de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Contribuie la - E526 - Hidroxid de calciu, var stins
E526 sau hidroxid de calciu, var stins este un corector de aciditate, diverse utilizari, artificial. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in ur - E325 - Lactat de sodiu
Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor. Mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a - E162 - Rosu sfecla, betanina
Colorant alimentar rosu. Larg utilizat, dar culoarea este destul de instabila. Este excretat nemodificat in urina. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentr