Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E422 - Glicerol

Edulcorant hipocaloric, umectant (păstrează starea de hidratare a alimentelor), etc.

E422, Glicerol este folosit ca Alcool natural

Origine E422

Glicerolul este un alcool natural carbohidrat, care este component al tuturor grăsimilor. Este prezent şi în sânge în concentraţii scăzute. Este produs în scop comercial ori pe cale sintetică din propan, ori prin fermentarea zaharurilor de către bacterii; nu se obţine din grăsimi.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E422 (Glicerol) este nelimitată.

Efecte secundare

Glicerolul este absorbit şi metabolizat de către organism ca glucoză, până la grăsimi.

Restricţii dietetice

Glicerolul poate fi folosit de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni. Termenul alcool carbohidrat este o denumire chimică; glicerolul nu conţine alcool (etanol).

E422 se găseşte în...

Produse de cofetărie şi patiserie.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E422 - Glicerol - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E300 - Acid ascorbic
    E300 - Acid ascorbic
    Acidul ascorbic este vitamina C; insa el nu poate fi ca un supliment vitaminic cand este etichetat E300. Cand este adaugat in alimente el functioneaza ca antioxidant si ameliorator pentru paine.
  • E-uri inofensive - E307 - Alfa-tocoferol
    E307 - Alfa-tocoferol
    Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea grasimilor de origine animala. Are o activitate vitaminica intensa. Se foloseste mai rar datorita aromei puternice pe ca
  • E-uri inofensive - E308 - Gamma-tocoferol
    E308 - Gamma-tocoferol
    Antioxidant în produsele grase, adăugat în special pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Activitate vitaminică destul de scăzută.  Cercetarile realizate pana
  • E-uri inofensive - E306 - Tocoferoli
    E306 - Tocoferoli
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E335 - Tartrat
    E335 - Tartrat
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: