E140 - Clorofile, verde natural
CI 75810
Verde natural 3
Clorofila A
Magneziu clorofila
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E140, Clorofile, verde natural este folosit ca Colorant
Origine E140
Colorant natural verde, prezent in toate plantele si in alge.
Varianta comerciala se extrage din urzici, iarba si alfalfa.
Verde, colorant alimentar solubil in apa.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E140 (Clorofile, verde natural) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu se recomanda consumul frecvent
Restricţii dietetice
Nu exista restrictii, E140 poate fi consumat de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E140 se găseşte în...
Se contine in multe produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E140 - Clorofile, verde natural - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E920 - L-cisteina
E920 sau L-cisteina este un agent de tratare a fainii, fiind de fapt un aminoacid natural sau obtinut prin biosinteza. Ofera aspectul pufos al produselor de panificatie, intarind si aroma acestora. - E472 - Esteri
E472a Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul acetic E472b Ester ai mono şi digliceridelor cu acidul lactic E472c Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul citric E472d Esteri ai mono şi digli - E509 - Clorura de calciu
Regulator de aciditate, măreşte fermitatea fructelor şi legumelor, leagă metale. E509 sau clorura de calciu este un potentiator de arome si agent de intarire. Cercetarile realizate pana in preze - E526 - Hidroxid de calciu, var stins
E526 sau hidroxid de calciu, var stins este un corector de aciditate, diverse utilizari, artificial. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in ur - E308 - Gamma-tocoferol
Antioxidant în produsele grase, adăugat în special pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Activitate vitaminică destul de scăzută. Cercetarile realizate pana