E170 - Carbonat de calciu
Colorant alb pentru suprafata; agent impotriva uscarii, agent de umplere (farmacie), stabilizator pentru fructele conservate.
Larg utilizat.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E170, Carbonat de calciu este folosit ca Colorant, Stabilizator, Agent de umplere
Origine E170
E170 sau carbonatul de calciu este un colorant natural, de culoare alba, obtinandu-se din calcar brut sau prin precipitarea ionilor de calciu cu ioni de carbonat.
Acesta este insolubil in apa si alcool.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E170 (Carbonat de calciu) este nelimitată.
Efecte secundare
Carbonatul de calciu se dizolva in acid acetic diluat. atunci cand se folosesc cantitati mari apar urmatoarele simptome: tulburarea echilibrului mineral, stimularea aparitiei hemoroizilor, a pietrelor la nivelul rinichiului, durerile abdominale, comportament confuz.
Restricţii dietetice
Nici una, E170 poate fi consumat de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
E170 se găseşte în...
Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E170 - Carbonat de calciu - Slabute.ro"
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E170 - Carbonat de calciu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E422 - Glicerol
Edulcorant hipocaloric, umectant (păstrează starea de hidratare a alimentelor), etc. - E162 - Rosu sfecla, betanina
Colorant alimentar rosu. Larg utilizat, dar culoarea este destul de instabila. Este excretat nemodificat in urina. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentr - E352 - Malati de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E504 - Carbonatii de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E472 - Esteri
E472a Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul acetic E472b Ester ai mono şi digliceridelor cu acidul lactic E472c Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul citric E472d Esteri ai mono şi digli