Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E170 - Carbonat de calciu

Colorant alb pentru suprafata; agent impotriva uscarii, agent de umplere (farmacie), stabilizator pentru fructele conservate.
Larg utilizat.

Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive"
.

E170, Carbonat de calciu este folosit ca Colorant, Stabilizator, Agent de umplere

Origine E170

E170 sau carbonatul de calciu este un colorant natural, de culoare alba, obtinandu-se din calcar brut sau prin precipitarea ionilor de calciu cu ioni de carbonat.

Acesta este insolubil in apa si alcool.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E170 (Carbonat de calciu) este nelimitată.

Efecte secundare

Carbonatul de calciu se dizolva in acid acetic diluat. atunci cand se folosesc cantitati mari apar urmatoarele simptome: tulburarea echilibrului mineral, stimularea aparitiei hemoroizilor, a pietrelor la nivelul rinichiului, durerile abdominale, comportament confuz.

Restricţii dietetice

Nici una, E170 poate fi consumat de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.

E170 se găseşte în...

Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E170 - Carbonat de calciu - Slabute.ro"

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E170 - Carbonat de calciu - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E526 - Hidroxid de calciu, var stins
    E526 - Hidroxid de calciu, var stins
    E526 sau hidroxid de calciu, var stins este un corector de aciditate, diverse utilizari, artificial. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in ur
  • E-uri inofensive - E100 - Curcumina
    E100 - Curcumina
    E100 da alimentelor o culoare portocalie sau galbena. Este un aditiv admis spre folosire in industria alimentara.
  • E-uri inofensive - E902 - Ceara de Candilla
    E902 - Ceara de Candilla
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E902 sau ceara
  • E-uri inofensive - E422 - Glicerol
    E422 - Glicerol
    Edulcorant hipocaloric, umectant (păstrează starea de hidratare a alimentelor), etc.
  • E-uri inofensive - E335 - Tartrat
    E335 - Tartrat
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: