E262 - Acetat de sodiu
Acetatii sunt utilizati drept conservanti sau solutii tampon.
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E262, Acetat de sodiu este folosit ca Conservant, Acidifiant
Origine E262
Sarea de sodiu a acidului acetic, un acid natural, prezent in multe fructe.
Produs prin fermentatie bacteriana si astfel prezent in toate produsele fermentate.
Comercial este obtinut prin fermentatia bacteriana a zaharului, melasei sau alcoolului sau prin sinteza chimica din acetaldehida.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E262 (Acetat de sodiu) este de 15 mg/kg.Efecte secundare
Nu prezinta efecte secundare, acetatii sunt componente normale ale celulelor tuturor organismelor.
Ar trebui evitati numai de persoanele care au o(foarte rara) intoleranta la otet.
Restricţii dietetice
Nici una, acidul acetic si acetatii pot fi consumati de catre toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni.
Desi acidul acetic poate fi produs din alcool, nu contine alcool.
E262 se găseşte în...
Se contine in multe produse.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E262 - Acetat de sodiu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E939 - Heliu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Este un gaz de - E160c - Extract de ardei rosu, capsantina
Colorant rosu inchis utilizat in egala masura ca aromatizant. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. - E501 - Carbonatii de potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E1103 - Invertaza
Invertaza este adaugata in produs in cantitate de 1 ml/kg si catalizeaza reactia de hidroliza a zaharozei in glucoza si fructoza. In acelasi timp, incetineste procesul de cristalizare a zaharozei, ia - E941 - Azot
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Este un gaz de