Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E263 - Acetat de calciu

Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive".

E263, Acetat de calciu este folosit ca Conservant, Acidifiant

Origine E263

Sarea de calciu a acidului acetic, un acid natural, este prezenta in majoritatea fructelor.

Este produsa prin fermentatie bacteriana si de aceea este prezenta in toate produsele fermentate.

Este produsa prin fermentarea zaharului, a melasei sau a alcoolului de catre bacterii sau prin sinteza chimica din aldehida acetica.

Acetatii pot fi folositi ca si conservanti. Acetatul de calciu este folosit mai ales impotriva organismelor producatoare de spori in paine.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E263 (Acetat de calciu) este nelimitată.

Efecte secundare

Nu da efecte secundare - acetatii sunt componenti normali ai celulelor organismului. Ar trebui evitati numai de persoanele cu intoleranta la otet.

Restricţii dietetice

Nu se cunosc - acidul acetic si acetatii pot fi consumati de toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni. Desi poate fi produs din alcool, nu contine alcool.

E263 se găseşte în...

Se contine in paine si produse de panificatie.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E263 - Acetat de calciu - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E507 - Acid clorhidric
    E507 - Acid clorhidric
    E507 sau acid clorhidric este un acidifiant artificial, care se foloseste pentru prepararea siropului invertit de zaharoza si a unor condimente. Atunci cand se combina cu formaldehida are efecte tera
  • E-uri inofensive - E327 - Lactat de calciu
    E327 - Lactat de calciu
    E327 sau lactat de calciu este un corector natural sau artificial. Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor. Mai este
  • E-uri inofensive - E334 - Acid tartric
    E334 - Acid tartric
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E334 sau acid
  • E-uri inofensive - E640 - Glicina si sarea de sodiu
    E640 - Glicina si sarea de sodiu
    E640 sau glicina si sarea de sodiu este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma c
  • E-uri inofensive - E352 - Malati de calciu
    E352 - Malati de calciu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente
  • Seminte chia, uscate
    Părere: rroxi44
    Seminţele de chia sunt, probabil, unul dintre cele mai complexe alimente pe care, mâncat în ...
  • Pepene galben
    Părere: rroxi44
    Imi place pentru gustul său puternic aromat, pentru faptul că este hipocaloric, că este bun ...
  • Ceai verde
    Părere: cami32
    Este excelent,il consum in fiecare dimineata cu lamaie si un praf de scortisoara.
  • Aripioare de pui la cuptor
    Părere: abalint
    Foarte gustos, usor de preparat. Este una din mancarurile mele preferate.
  • Kiwi
    Părere: danielaroiu
    Îmi place totul la acest fruct

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: