E263 - Acetat de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E263, Acetat de calciu este folosit ca Conservant, Acidifiant
Origine E263
Sarea de calciu a acidului acetic, un acid natural, este prezenta in majoritatea fructelor.
Este produsa prin fermentatie bacteriana si de aceea este prezenta in toate produsele fermentate.
Este produsa prin fermentarea zaharului, a melasei sau a alcoolului de catre bacterii sau prin sinteza chimica din aldehida acetica.
Acetatii pot fi folositi ca si conservanti. Acetatul de calciu este folosit mai ales impotriva organismelor producatoare de spori in paine.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E263 (Acetat de calciu) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu da efecte secundare - acetatii sunt componenti normali ai celulelor organismului. Ar trebui evitati numai de persoanele cu intoleranta la otet.
Restricţii dietetice
Nu se cunosc - acidul acetic si acetatii pot fi consumati de toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni. Desi poate fi produs din alcool, nu contine alcool.
E263 se găseşte în...
Se contine in paine si produse de panificatie.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E263 - Acetat de calciu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E422 - Glicerol
Edulcorant hipocaloric, umectant (păstrează starea de hidratare a alimentelor), etc. - E920 - L-cisteina
E920 sau L-cisteina este un agent de tratare a fainii, fiind de fapt un aminoacid natural sau obtinut prin biosinteza. Ofera aspectul pufos al produselor de panificatie, intarind si aroma acestora. - E331 - Citrati
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E331 (i) sau - E300 - Acid ascorbic
Acidul ascorbic este vitamina C; insa el nu poate fi ca un supliment vitaminic cand este etichetat E300. Cand este adaugat in alimente el functioneaza ca antioxidant si ameliorator pentru paine. - E153 - Carbune vegetal
Negru, colorant insolubil. Utilizat adesea ca agent de filtrare. Se utilizeaza in scopuri medicale ca agent anti-diareic. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential perico