Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E270 - Acid lactic

Acidul lactic si lactatii sunt folositi ca si conservanti, mai ales, impotriva drojdiilor si fungilor.

Este folosit, de asemenea, pentru cresterea stabilitatii produselor din cartofi, prin cresterea si stabilizarea antioxidantilor si pectinelor.

Se contine intr-o gama larga de produse (acide). Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive".

E270, Acid lactic este folosit ca Acidifiant, Conservant, Stabilizator

Origine E270

Acid natural produs de bacterii in alimentele fermentate.

Toate alimentele fermentate sunt bogate in acid lactic.

Este produs prin fermentarea amidonului si a melasei de bacterii.

De asemenea, este produs in intestinul gros de bacteriile locale.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E270 (Acid lactic) este nelimitată.

Efecte secundare

La adulti nu sunt efecte secundare. D- sau DL- lactatii (stereoizomeri) nu ar trebui dati bebelusilor sau copiilor mici, deoarece ei nu au inca dezvoltate enzimele care sa metabolizeze aceste forme de lactati.

Restricţii dietetice

Nu se cunosc - acidul lactic si lactatii pot fi consumati de toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni. Desi numele se refera la lapte, nu este facut din lapte si, de aceea, poate fi utilizat de persoanele care au alergie la lapte sau intoleranta la lactoza.

E270 se găseşte în...

Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E270 - Acid lactic - Slabute.ro"

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E270 - Acid lactic - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E322 - Lecitina
    E322 - Lecitina
    E322 (i) lecitină parţial hidrolizată Fosfatidil colin Emulgator şi stabilizator pentru amestecurile apa-ulei (grăsime). Folosită pentru a înmuia ciocolata.
  • E-uri inofensive - E558 - Bentonita
    E558 - Bentonita
    E558 sau bentonita este un agent de separare, natural. Din punct de vedere chimic este alumino-silicat de tipul montmorilonitului si cantitati mici de Ca, Fe, Mg.  Cercetarile realizate pana i
  • E-uri inofensive - E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiu
    E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E331 - Citrati
    E331 - Citrati
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E331 (i) sau
  • E-uri inofensive - E570 - Acizi grasi (acid stearic)
    E570 - Acizi grasi (acid stearic)
    E570 sau acizi grasi sunt emulgatori, glazurati, antiaglomeranti, naturali.

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: