Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E270 - Acid lactic

Acidul lactic si lactatii sunt folositi ca si conservanti, mai ales, impotriva drojdiilor si fungilor.

Este folosit, de asemenea, pentru cresterea stabilitatii produselor din cartofi, prin cresterea si stabilizarea antioxidantilor si pectinelor.

Se contine intr-o gama larga de produse (acide). Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive".

E270, Acid lactic este folosit ca Acidifiant, Conservant, Stabilizator

Origine E270

Acid natural produs de bacterii in alimentele fermentate.

Toate alimentele fermentate sunt bogate in acid lactic.

Este produs prin fermentarea amidonului si a melasei de bacterii.

De asemenea, este produs in intestinul gros de bacteriile locale.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E270 (Acid lactic) este nelimitată.

Efecte secundare

La adulti nu sunt efecte secundare. D- sau DL- lactatii (stereoizomeri) nu ar trebui dati bebelusilor sau copiilor mici, deoarece ei nu au inca dezvoltate enzimele care sa metabolizeze aceste forme de lactati.

Restricţii dietetice

Nu se cunosc - acidul lactic si lactatii pot fi consumati de toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni. Desi numele se refera la lapte, nu este facut din lapte si, de aceea, poate fi utilizat de persoanele care au alergie la lapte sau intoleranta la lactoza.

E270 se găseşte în...

Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E270 - Acid lactic - Slabute.ro"

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E270 - Acid lactic - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E309 - Delta-tocoferol
    E309 - Delta-tocoferol
    Antioxidant în produsele grase, în special adăugat pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Are o activitate vitaminică scăzută. Se foloseşte mai rar datorită aromei
  • E-uri inofensive - E170 - Carbonat de calciu
    E170 - Carbonat de calciu
    Colorant alb pentru suprafata; agent impotriva uscarii, agent de umplere (farmacie), stabilizator pentru fructele conservate. Larg utilizat. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat u
  • E-uri inofensive - E163 - Antocian(in)e
    E163 - Antocian(in)e
    E163a cianidina : rosu E163b delfinidina : albastru E163c malvidina : mov E164d pelargonidina : oranj E164e peonidina : rosu-brun E165f petunidina : rosu închis Antocianinele si antocianid
  • E-uri inofensive - E350 - Malati de sodiu
    E350 - Malati de sodiu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E260 - Acid acetic
    E260 - Acid acetic
    Acidul acetic este folosit ca si conservant impotriva bacteriilor si fungilor. Cea mai mare activitate o are la pH scazut. De asemenea, poate fi folosit ca si component de aroma. Cercetarile reali

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: