E270 - Acid lactic
Acidul lactic si lactatii sunt folositi ca si conservanti, mai ales, impotriva drojdiilor si fungilor.
Este folosit, de asemenea, pentru cresterea stabilitatii produselor din cartofi, prin cresterea si stabilizarea antioxidantilor si pectinelor.
Se contine intr-o gama larga de produse (acide). Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E270, Acid lactic este folosit ca Acidifiant, Conservant, Stabilizator
Origine E270
Acid natural produs de bacterii in alimentele fermentate.
Toate alimentele fermentate sunt bogate in acid lactic.
Este produs prin fermentarea amidonului si a melasei de bacterii.
De asemenea, este produs in intestinul gros de bacteriile locale.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E270 (Acid lactic) este nelimitată.
Efecte secundare
La adulti nu sunt efecte secundare. D- sau DL- lactatii (stereoizomeri) nu ar trebui dati bebelusilor sau copiilor mici, deoarece ei nu au inca dezvoltate enzimele care sa metabolizeze aceste forme de lactati.
Restricţii dietetice
Nu se cunosc - acidul lactic si lactatii pot fi consumati de toate gruparile religioase, vegani si vegetarieni. Desi numele se refera la lapte, nu este facut din lapte si, de aceea, poate fi utilizat de persoanele care au alergie la lapte sau intoleranta la lactoza.
E270 se găseşte în...
Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E270 - Acid lactic - Slabute.ro"
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E270 - Acid lactic - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E300 - Acid ascorbic
Acidul ascorbic este vitamina C; insa el nu poate fi ca un supliment vitaminic cand este etichetat E300. Cand este adaugat in alimente el functioneaza ca antioxidant si ameliorator pentru paine. - E553a - Silicat si trisilicat de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E570 - Acizi grasi (acid stearic)
E570 sau acizi grasi sunt emulgatori, glazurati, antiaglomeranti, naturali. - E322 - Lecitina
E322 (i) lecitină parţial hidrolizată Fosfatidil colin Emulgator şi stabilizator pentru amestecurile apa-ulei (grăsime). Folosită pentru a înmuia ciocolata. - E337 - Tartrat dublu de sodiu si potasiu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".