E101 - Riboflavina
Riboflavina (aditivul alimentar E101) se imparte in 2 tipuri:
E101i – riboflavina simpla
E101ii – riboflavina 5-fosfat
E101 este greu dizolvabil in apa.
In organism, vitamina B2 (riboflavina) influenteaza asimilarea proteinelor si carbohidratilor, participa in sinteza mai multor enzime, care asigura transportul de oxigen in organism.
E101, Riboflavina este folosit ca Colorant, Vitamina
Origine E101
Se gaseste in mod natural in: carne, ficat, lapte, rinichi, oua, drojdie, legume.
Se obtine printr-un proces controlat de fermentatie sub actiunea Bacillus Subtilils sau prin sintetizarea 3,4-dimetilanilina, D-riboza sau aloxan.
Alte surse naturale de riboflavina sunt: zmeura, murele, merele, caisele, vinetele, ardeiul, patrunjelul, sparanghelul, fasolea, salata verde, etc.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E101 (Riboflavina) este de 0.5 mg/kg.Efecte secundare
Momentan nu se cunosc efecte secundare pentru "E101 (Riboflavina)"
Restricţii dietetice
Nu există restricţii dietetice pentru "E101 - Riboflavina - Slabute.ro"
E101 se găseşte în...
E101 sau riboflavina se foloseste in industria alimentara pentru a da culoare galbena maionezei, supelor, inghetatei, produselor de brutarie si patiserie.
De asemenea, este folosit si in calitate de vitamina B2.
In industria farmaceutica si cosmetica, pentru colorare este mai rar folosit din cauza rezistentei cromatice slabe, de obicei este folosit in calitate de vitamina B2.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E101 - Riboflavina - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E331 - Citrati
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E331 (i) sau - E325 - Lactat de sodiu
Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor. Mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a - E504 - Carbonatii de magneziu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E509 - Clorura de calciu
Regulator de aciditate, măreşte fermitatea fructelor şi legumelor, leagă metale. E509 sau clorura de calciu este un potentiator de arome si agent de intarire. Cercetarile realizate pana in preze - E153 - Carbune vegetal
Negru, colorant insolubil. Utilizat adesea ca agent de filtrare. Se utilizeaza in scopuri medicale ca agent anti-diareic. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential perico