Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E959 - Neohesperidina dihidrocalcon DC

Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive".

E959 sau neohesperidina dihidrocalcon este un edulcorant intens si potentator de gust natural, descoperit in 1960 de Horowitz si Gentili. Este mai dulce de 200-300 ori mai mult decat o solutie de 8% de zaharoza.

Are un gust de menta cu efect racoritor.

Se metabolizeaza in organism, la nivelul microflorei intestinale in floroglucinol si acid dihidroizoferulic.

E959, Neohesperidina dihidrocalcon DC este folosit ca Edulcorant intens, Potentiator de gust

Origine E959

Descoperit in 1960 de Horowitz si Gentili.

Din punct de vedere chimic este un derivat al familiei flavonelor prezente in mod natural in portocale.

Neoherperidina, glicozida din portocalele amare de sevilia dupa extractie este supusa unui proces de hidrogenare catalitica.

Datorita raritatii portocalelor de sevilia, Neohesperidina in mod curent se obtine plecand de la naringina, glicozid continut in albedoul grepfrutului.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E959 (Neohesperidina dihidrocalcon DC) este de 5 mg/kg.

Efecte secundare

Momentan nu se cunosc efecte secundare pentru "E959 (Neohesperidina dihidrocalcon DC)"

Restricţii dietetice

Nu se recomanda consumuil frecvent si depasirea dozei zilnice admise.

E959 se găseşte în...

Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E959 - Neohesperidina dihidrocalcon DC - Slabute.ro"

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E959 - Neohesperidina dihidrocalcon DC - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E472 - Esteri
    E472 - Esteri
    E472a Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul acetic E472b Ester ai mono şi digliceridelor cu acidul lactic E472c Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul citric E472d Esteri ai mono şi digli
  • E-uri inofensive - E938 - Argon
    E938 - Argon
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
  • E-uri inofensive - E558 - Bentonita
    E558 - Bentonita
    E558 sau bentonita este un agent de separare, natural. Din punct de vedere chimic este alumino-silicat de tipul montmorilonitului si cantitati mici de Ca, Fe, Mg.  Cercetarile realizate pana i
  • E-uri inofensive - E100 - Curcumina
    E100 - Curcumina
    E100 da alimentelor o culoare portocalie sau galbena. Este un aditiv admis spre folosire in industria alimentara.
  • E-uri inofensive - E331 - Citrati
    E331 - Citrati
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E331 (i) sau

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: