E959 - Neohesperidina dihidrocalcon DC
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E959 sau neohesperidina dihidrocalcon este un edulcorant intens si potentator de gust natural, descoperit in 1960 de Horowitz si Gentili. Este mai dulce de 200-300 ori mai mult decat o solutie de 8% de zaharoza.
Are un gust de menta cu efect racoritor.
Se metabolizeaza in organism, la nivelul microflorei intestinale in floroglucinol si acid dihidroizoferulic.
E959, Neohesperidina dihidrocalcon DC este folosit ca Edulcorant intens, Potentiator de gust
Origine E959
Descoperit in 1960 de Horowitz si Gentili.
Din punct de vedere chimic este un derivat al familiei flavonelor prezente in mod natural in portocale.
Neoherperidina, glicozida din portocalele amare de sevilia dupa extractie este supusa unui proces de hidrogenare catalitica.
Datorita raritatii portocalelor de sevilia, Neohesperidina in mod curent se obtine plecand de la naringina, glicozid continut in albedoul grepfrutului.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E959 (Neohesperidina dihidrocalcon DC) este de 5 mg/kg.Efecte secundare
Momentan nu se cunosc efecte secundare pentru "E959 (Neohesperidina dihidrocalcon DC)"
Restricţii dietetice
Nu se recomanda consumuil frecvent si depasirea dozei zilnice admise.
E959 se găseşte în...
Momentan nu există informaţii despre alimentele în care se găseşte "E959 - Neohesperidina dihidrocalcon DC - Slabute.ro"
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E959 - Neohesperidina dihidrocalcon DC - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E460 - Celuloza
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E309 - Delta-tocoferol
Antioxidant în produsele grase, în special adăugat pentru a preveni râncezirea uleiului de măsline. Are o activitate vitaminică scăzută. Se foloseşte mai rar datorită aromei - E526 - Hidroxid de calciu, var stins
E526 sau hidroxid de calciu, var stins este un corector de aciditate, diverse utilizari, artificial. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in ur - E160d - Licopen, Rubixantina
Colorant alimentar rosu inchis. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria " - E352 - Malati de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive".