Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

e122 - Azorubina, Carmoizina

Colorant alimentar roşu. Foarte solubil în apă.

e122, Azorubina, Carmoizina este folosit ca Colorant rosu azoic, aditiv

Origine e122

Sintetic azoic.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru e122 (Azorubina, Carmoizina) este de 4 mg/kg.

Efecte secundare


Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.

Face parte din categoria "E-uri suspecte".

Restricţii dietetice

Nici una, E122 poate fi consumat de către toate grupările religioase, vegani şi vegetarieni.

e122 se găseşte în...

Multe produse.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre e122 - Azorubina, Carmoizina - Slabute.ro.

Alte "E-uri suspecte"

  • E-uri suspecte - E104 - Galben de chinolina
    E104 - Galben de chinolina
    Colorant alimentar galben. Foarte solubil în apă. Galben de chinolina este un colorant sub forma de saruri de sodiu, de culoare galben si care se obtine artificial, fiind un derivat sulfonat
  • E-uri suspecte - E132 - Carmin indigo, FD&C blue no 2
    E132 - Carmin indigo, FD&C blue no 2
    Colorant alimentar albastru. Foarte solubil în apă. E132 se mai numeste si carmin indigo si este un colorant de culoare albastra, fiind obtinut artificial din sulfonat de indigotina. Acest co
  • E-uri suspecte - E339 - Fosfati de sodiu
    E339 - Fosfati de sodiu
    Fosfatul este folosit in productia alimentelor pentru ca determina cresterea capacitatii de retinere a apei de catre carne si alte alimente, are actiune emulsionanta, actiune de protectie a grasimilor
  • E-uri suspecte - E1410 - Fosfat de monoamidon
    E1410 - Fosfat de monoamidon
    Determina cresterea stabilitatii pastelor si anihileaza sinereza la depozitarea indelungata. Nu se recomanda consumul frecvent.
  • E-uri suspecte - E150b - Caramel de sulfit de sodiu
    E150b - Caramel de sulfit de sodiu
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II E150c Caramel amoniu, Caramel clasa III E150d Caramel sulfit-amoniu, Caramel clasa IV Culori de la brun la ne

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: