E232 - Ortofenilfenol de sodiu
Pudră albă, folosită mai ales împotriva mucegaiului Penicillium care creşte pe citrice.
Este foarte solubil în apă şi este folosit pentru pulverizarea fructelor sau imersarea lor. Penetrează încet pieliţa şi poate fi prezent în fruct.
E232 sau ortofenilfenol de sodiu este un conservant artificial.
E232, Ortofenilfenol de sodiu este folosit ca Conservant
Origine E232
Sarea de sodiu a fenil fenolului, sintetizată din fenil eter.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E232 (Ortofenilfenol de sodiu) este de 0.2 mg/kg.Efecte secundare
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.
Face parte din categoria "E-uri periculoase".
Restricţii dietetice
Nu se recomanda consumul fructelor si cojilor de fructe tratate
E232 se găseşte în...
Citrice, mere, pere.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E232 - Ortofenilfenol de sodiu - Slabute.ro.
Alte "E-uri periculoase"
- E432 - Monolaurat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
E432 sau monolauratul de poliooxietilena sorbitan este un emulgator artificial, format din sorbitol partial esterificat si mono- si dianhidridele sale cu acidul lauric condensat cu 20 moli de oxid de - E231 - Ortofenilfenol, Ortoxilen
E231 sau ortofenilfenol este un conservant artificia Pudră albă, insolubilă în apă, folosită mai ales împotriva mucegaiului Penicillium care creşte pe citrice, mere şi pere. El pe - E211 - Benzoat de sodiu
Acidul benzoic şi benzoaţii sunt utilizaţi în calitate de conservanţi împotriva drojdiilor şi bacteriilor în produsele acide. Nu sunt foarte eficienţi împotriva mucegaiu - E436 - Tristearat de poliooxietilena sorbitan, Polisorbat
Efectele adverse ale E-urilor sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introduse. Printre pericolele care pandesc organismul in ur - E214 - P-hidroxibenzoat de etil sau PHB- Ester
E214 sau P-hidroxibenzoat de etil este un conservant artificial, fiind obtinut din acidul benzoic si se topeste la o temperatura intre 115-118 grade C.