E482 - Stearoil-2-lactilat de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E482, Stearoil-2-lactilat de calciu este folosit ca Stabilizator, Emulgator
Origine E482
Combinaţia dintre calciu, acid stearic şi acid lactic, rezultând un amestec de mai multe componente.
Originea acidului stearic poate fi grăsimea vegetală sau animală, deşi în practică se foloseşte aproape întotdeauna uleiul vegetal.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E482 (Stearoil-2-lactilat de calciu) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu există, atât calciul, cât şi acidul lactic şi acidul stearic sunt produşi normali ai metabolismului uman.
Restricţii dietetice
Unele grupuri, cum sunt veganii, musulmanii şi evreii evită din această cauză aceste produse.
Numai producătorul poate oferi informaţii detaliate asupra originii acizilor graşi.
Din punct de vedere chimic, acizii graşi vegetali şi animali sunt identici.
E482 se găseşte în...
Produse de patiserie.
Deşi sunt utilizate în principal uleiuri vegetale, folosirea grăsimii animale (inclusiv de porc) nu poate fi exclusă.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E482 - Stearoil-2-lactilat de calciu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E920 - L-cisteina
E920 sau L-cisteina este un agent de tratare a fainii, fiind de fapt un aminoacid natural sau obtinut prin biosinteza. Ofera aspectul pufos al produselor de panificatie, intarind si aroma acestora. - E304 - Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil
Antioxidant in produsele grase, in special adaugat pentru a preveni rancezirea uleiurilor cu multi acizi grasi nesaturati. De asemenea folositi la fabricarea aditivilor pentru colorantii alimentari E - E153 - Carbune vegetal
Negru, colorant insolubil. Utilizat adesea ca agent de filtrare. Se utilizeaza in scopuri medicale ca agent anti-diareic. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential perico - E296 - Acid malic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E160d - Licopen, Rubixantina
Colorant alimentar rosu inchis. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "