Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

E482 - Stearoil-2-lactilat de calciu

Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.

Face parte din categoria "E-uri inofensive".

E482, Stearoil-2-lactilat de calciu este folosit ca Stabilizator, Emulgator

Origine E482

Combinaţia dintre calciu, acid stearic şi acid lactic, rezultând un amestec de mai multe componente.

Originea acidului stearic poate fi grăsimea vegetală sau animală, deşi în practică se foloseşte aproape întotdeauna uleiul vegetal.

Doza maximă zilnică...

Doza maximă zilnică pentru E482 (Stearoil-2-lactilat de calciu) este nelimitată.

Efecte secundare

Nu există, atât calciul, cât şi acidul lactic şi acidul stearic sunt produşi normali ai metabolismului uman.

Restricţii dietetice

Unele grupuri, cum sunt veganii, musulmanii şi evreii evită din această cauză aceste produse.

Numai producătorul poate oferi informaţii detaliate asupra originii acizilor graşi.

Din punct de vedere chimic, acizii graşi vegetali şi animali sunt identici.

E482 se găseşte în...

Produse de patiserie.

Deşi sunt utilizate în principal uleiuri vegetale, folosirea grăsimii animale (inclusiv de porc) nu poate fi exclusă.

Discută pe forum

Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E482 - Stearoil-2-lactilat de calciu - Slabute.ro.

Alte "E-uri inofensive"

  • E-uri inofensive - E903 - Ceara Canauba
    E903 - Ceara Canauba
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E903 sau ceara
  • E-uri inofensive - E939 - Heliu
    E939 - Heliu
    Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". Este un gaz de
  • E-uri inofensive - E509 - Clorura de calciu
    E509 - Clorura de calciu
    Regulator de aciditate, măreşte fermitatea fructelor şi legumelor, leagă metale. E509 sau clorura de calciu este un potentiator de arome si agent de intarire. Cercetarile realizate pana in preze
  • E-uri inofensive - E422 - Glicerol
    E422 - Glicerol
    Edulcorant hipocaloric, umectant (păstrează starea de hidratare a alimentelor), etc.
  • E-uri inofensive - E162 - Rosu sfecla, betanina
    E162 - Rosu sfecla, betanina
    Colorant alimentar rosu. Larg utilizat, dar culoarea este destul de instabila. Este excretat nemodificat in urina. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentr

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele E-uri adăugate
  • Cantaxantin
    Cantaxantin
    Categoria: E-uri suspecte
    Cantaxantina este folosita pentru a creste in intensitate culoarea carnii pestelui, in special cea a ...
  • Triacetat de gliceril, Triacetina
    Triacetat de gliceril, Triacetina
    Categoria: E-uri suspecte
    E1518 sau triacetat de gliceril este un agent de suport, artificial. Nu s-a realizat o evaluare ...
  • Caramel sulfit de amoniu
    Caramel sulfit de amoniu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel amoniacal
    Caramel amoniacal
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
  • Caramel de sulfit de sodiu
    Caramel de sulfit de sodiu
    Categoria: E-uri suspecte
    E150a Caramel alcalin, Caramel clasa I E150b Alcali-sulfit caramel, Caramel clasa II ...
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: