E482 - Stearoil-2-lactilat de calciu
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar.
Face parte din categoria "E-uri inofensive".
E482, Stearoil-2-lactilat de calciu este folosit ca Stabilizator, Emulgator
Origine E482
Combinaţia dintre calciu, acid stearic şi acid lactic, rezultând un amestec de mai multe componente.
Originea acidului stearic poate fi grăsimea vegetală sau animală, deşi în practică se foloseşte aproape întotdeauna uleiul vegetal.
Doza maximă zilnică...
Doza maximă zilnică pentru E482 (Stearoil-2-lactilat de calciu) este nelimitată.
Efecte secundare
Nu există, atât calciul, cât şi acidul lactic şi acidul stearic sunt produşi normali ai metabolismului uman.
Restricţii dietetice
Unele grupuri, cum sunt veganii, musulmanii şi evreii evită din această cauză aceste produse.
Numai producătorul poate oferi informaţii detaliate asupra originii acizilor graşi.
Din punct de vedere chimic, acizii graşi vegetali şi animali sunt identici.
E482 se găseşte în...
Produse de patiserie.
Deşi sunt utilizate în principal uleiuri vegetale, folosirea grăsimii animale (inclusiv de porc) nu poate fi exclusă.
Discută pe forum
Dacă vrei să afli mai multe informaţii, să afli o părere sau să împărtăşeşti o experienţa ta membrilor comunităţii de slăbuţe, întră pe forum şi discută despre acest E la secţiunea Discuţii despre E482 - Stearoil-2-lactilat de calciu - Slabute.ro.
Alte "E-uri inofensive"
- E290 - Dioxid de carbon, acid carbonic
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". - E507 - Acid clorhidric
E507 sau acid clorhidric este un acidifiant artificial, care se foloseste pentru prepararea siropului invertit de zaharoza si a unor condimente. Atunci cand se combina cu formaldehida are efecte tera - E526 - Hidroxid de calciu, var stins
E526 sau hidroxid de calciu, var stins este un corector de aciditate, diverse utilizari, artificial. Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in ur - E334 - Acid tartric
Cercetarile realizate pana in prezent nu au identificat un potential pericol pentru sanatate in urma consumarii acestui aditiv alimentar. Face parte din categoria "E-uri inofensive". E334 sau acid - E325 - Lactat de sodiu
Acidul lactic şi lactaţii sunt utilizaţi drept conservanţi, în special împotriva drojdiilor şi fungilor. Mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a